Blogia
Blog do CEIP Montemogos

Animais

LA ORCA

GRAZAS, JOSÉ RAMÓN (6º) polo teu artículo. Mírate as palabras subliñadas con amarelo, están correxidas.

Lembra na próxima ocasión escribir a "fonte" (libro, páxina de internet...) de onde sacaches a información.

 

A orca, balea asasina ou, en México, bufeo mascarillo (Orcinus orca), é unha especie de cetáceo odontoceto pertencente á familia Delphinidae (delfins oceánicos), que habita en todos os océanos do planeta. É a especie máis grande do delfínido e a única existente recoñecida dentro do xénero Orcinus.

Este cetáceo posee unha complexión robusta e hidrodinámica. A especie, como característica distintiva, posee unha aleta dorsal moi longa que chega a medir ata 1,8 m nos machos e presenta unha coloración branca e negra que se distribúe de maneira particular, a cal é propia de cada individuo e permite distinguilo dos demáis. A orca ten un dimorfismo sexual marcado; as femias son máis pequenas que os machos e teñen a aleta dorsal máis curta. Un macho adulto pode alcanzar 5,5 t de peso y hasta 9 m de lonxitud, mentres que una femia suele rondar os 7,7 m de longo pesa menos de 4 t.

Os individuos da especie forman estruturas sociais complexas e se organizan en grupos matrilineais (descendencia definida pola línea materna); para facilitar a socialización utilizan un método de comunicación sofisticado. Identificáronse varios tipos de orca nos hemisferios norte e sur, os cales teñen diferencias xenéticas, morfolóxicas, comportamentais e alimentarias tan notables, que incluso se propuxeron como especies diferentes. A orca posee unha combinación de forza, velocidade e intelixencia que a convirte nun depredador moi versátil; de feito, por atoparse na cima da cadea alimenticia e non poseer enimigos naturais se convirte nun superdepredador dos océanos. A súa dieta é moi variada e, dependendo do tipo de orca, aliméntase de peixes, luras e mamíferos mariños.

Distribúese por todos os océanos do mundo, desde as augas do Ártico e Antártico ata os mares tropicais; sen embargo, prefire as aguas tempradas e frías, nas zoas pretas ás costas. É unha especie migratoria, chegando algúns grupos a desplazarse miles de kilómetros, incluso entre ambos hemisferios. Para 2008, según o publicado na Lista Roja de la UICN, a poboación mundial superaba os 50 000 individuos. No mismo ano, catalogouse como especie con datos insuficiente (do inglés Data Deficient, DD); decisión xustificada ante a posibilidade de que existan dous ou máis especies, o cal obrigaría a estabrecer o risco específico para cada unha delas. Ao carecer de depredadores naturaies todas as ameazas son dependentes da acción do home. Entre estas cabe mencionar a contaminación secundaria, plaguicidas, o ruido producido por elementos e dispositivos acústicos, o deterioro do seu hábitat, as capturas accidentais durante operacións de pesca e a caza.

Dende a antigüidade, na cultura occidental se  considerou un animal feroz e perigoso. Esa imaxe empezou a cambiar dende a década de 1960, ao observarse que os primeiros animais en cautiverio se comportaban dócilmente e non intentaban agredir aos humáns. Se registraron moi poucos ataques a humáns por parte dos individuos en liberdade, sen ningunha morte; sen embargo, os exemplares en cautiverio, probablemente debido ao estrés que lles causa a situación, se cobraron algunhas víctimas.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

IRBIS

EL IRBIS ES UN LEOPARDO DE LAS NIEVES. LOS IRBIS VIVEN EN EL HIMALAYA SON PRIMOS MUY CERCANOS DE LOS LEOPARDOS. SE LES SUELE LLAMAR LEOPARDOS DE LAS NIEVES.

INFORMACIÓN: "ATLAS INFANTIL DE LOS ANIMALES, LOS HÁBITATS"

 

 

PERSONALMENTE ME GUSTAN LOS BLANCOS

LOS TIGRES SON UNOS ANIMALES PRECIOSOS: HAY TIGRES DEL HIMALAYA, SEGOVIA, BLANCOS SON PRECIOSOS Y SIMPÁTICOS. EN REALIDAD LOS TIGRES NO ATACAN A LAS PERSONAS DE NO SER EN DEFENSA PERSONAL O PORQUE ESA PERSONA LE QUIERE QUITAR EL ALIMENTO.

EL TIGRE DE SIBERIA ES EL MAYOR DE LOS FELINOS: PUEDE MEDIR MÁS DE 2,5 M DE LARGO.

EN ASIA VIVEN LAS 5 ESPECIES DE TIGRE QUE EXISTEN, PERO DEBIDO A LA CAZA INDISCRIMINADA Y LA AGRICULTURA, ESTÁN EN PELIGRO DE EXTINCIÓN.

 

OS PANDAS

Os pandas foron adoptados como mascota por moitas asociacións protectoras de animais, que intentan evitar a súa extinción.

Os pandas viven nos bosques de China. Os pandas poden correr, camiñar e escalar as árbores (para esconderse dos seus depredadores).

Os pandas teñen uns ollos moi bonitos. Son de cor branca e negra. Atópanse en perigo de extinción porque algúns Chinos queren matalos para coller a súa pel.

Aliméntanse duns 25 kg de bambú diariamente (unha pranta que só se atopa en China por iso só poden vivir alí)

Os pandas ao nacer pesan máis ou menos de 150 a 350 gramos.

Poden chegar a correr 25 km por hora.

Son uns animais maravillosos e preciosos!!! 

 

 

LOS LIGRES

El ligre es el híbrido producto del cruce entre un león y una tigresa. Su aspecto es el de un gigantesco león con rayas de tigre difusas. Al igual que los leones, los ligres macho desarrollan melena. Su nombre científico es Panthera leo × tigris.

El ligre generalmente llega a medir hasta 4 metros y llega a pesar hasta 500 kilogramos, con lo que posee un tamaño mayor que su padre (león) y su madre (tigresa); esto se explica porque el gen inhibidor del crecimiento se transmite por vía materna en los leones y paterna en los tigres, por lo que el ligre no hereda ningún gen de este tipo y crece durante toda su vida. Las patas y cola, por el contrario, son cortas en relación al cuerpo, ya que sí dejan de crecer; por ello, es posible que los ligres machos más ancianos lleguen a quedar impedidos para caminar al no poder sostener su propio peso.

 

 

 

Os dingos

Aos dingos gústanlles os canguros, para eles son coma un plato sublime ,e o mellor é que non teñen que pagar diñeiro.Dinero bocaOs dingos viven no norte de  Australia.Fo rman pequenas manadas polos bosques naturais.

Os dingos adultos miden típicamente de 48 a 58 centímetros, cun peso promedio de 23 a 32 kilogramos, aínda que se rexistraron especímenes de 55 kilogramos. Os machos son máis grandes e pesan máis cas femias. Os dingos do sur de Australia tenden a ser mais pequenos que os do noroeste. Os dingos australianos son invariablemente máis grandes que os asiáticos. Comparados con cans domésticos de tamaño similar, teñen fuciños máis longos, incisivos maiores e un esquelete máis plano, cunha nuca máis grande.

A cor do pelaxe é normalmente dun amarelo xenxibre, roxiza, amarelo arena. Se coñeceron dingos albinos. Calquera outra cor é indicativa dunha hibridación. Os dingos de raza pura teñen pelo branco nas patas e no peito. A maioría dos dingos teñen marcas brancas sobre o peito, patas e na punta da cola; algúns teñen tamén o fuciño escuro.

 

 

INVESTIGAMOS SOBRE OS ANIMAIS HÍBRIDOS

Os animais antinaturais son híbridos. (Híbridos=animais ou vexetais procreados por dous individuos de distinta especie, indica o Gran dicionario século XXI da lingua galega.)

Os animais híbridos son provocados pola humanidadeLengua fuera. Normalmente son atraccións de circos e parques zoolóxicos.

Entre os animais antinaturais que coñecemos está o ligre, o tigrón... Lengua fuera

Na Galipedia podes localizar máis datos sobre estes animais.

 

  

Os lobos

Os lobos en inverno son moi peludos. Viven en manadas.Guiño

Son parecidos a un can.

OS ZORROS

OS ZORROS

Os zorros son animais que teñen moitos inimigos: as aguias, os lobos, os linces. Os zorros soen cazar roedores, perdices e coellos. Cando pelexan poden matarse antes de rendirse. Miden sobre un metro.

Os dinosaurios

Os dinosaurios

Os dinosaurios son as criaturas máis asombrosas que pisaron a terra. Algúns como o Tyranosaurus eran carnívoros, mentres que outros como o braquisaurio eran herbívoros. O dinosaurio máis veloz era o velociraptor, se inda existiran estes depredadores tan veloces morrería todo o mundo. Por descracia, todos os dinosaurios morreron cando caiu un meteorito chamado "Big Bang". Que desgracia!

Os canguros

Os canguros son uns animais moi veloces saltando poden alcanzar os 65kh.Viven en Australia e aliméntanse dos brotes verdes.Os seus maiores enimigos son os dingos. Hai diferentes tipos de caguros: os canguros rata,os vermellos,os walavis...

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Os leóns

Os leóns son os terceiros felinos máis grandes despois dos tigres e dos ligres, poden medir tres metros e setenta e cinco centímetros e pesar 225 kg. Non soen cazar e normalmente rouban a comida aos guepardos, leopardos... A súa comida preferida son os ñus. Os seus peores inimigos son os elefantes, os rinocerontes, os búfalos e os homes. Pero de pequenos os cazan animais do tamaño dun zorro. Cando son vellos só cazan homes.  

Os cabalos

Os cabalos

Os cabalos son uns dos animais máis extraordinarios que existen. Hai varias razas: hanoveriano, árabe, anglo-árabe...

O cabalo máis pequeno do mundo chámase fallabela, miden entre 34cm e 74cm e pesa entre 18kg e 36kg.

Os mellores cabalos que hai nas carreiras son os P.S. (pura sangue), porque son moi rápidos e moi resistentes. Como son tan resistentes, teñen menos probabilidades de ser feridos gravemente nunha caída.

Os ponis

Os ponis

Os ponis son de raza pequena porque soen ser para montar nenos pequenos, soen medir 1 metro e 40cm. En inverno son moi peludos. Os pequenos son moi malos de coller. Eu o sei porque teño tres.

BODEGUERO RATONERO ANDALUZ

O BODEGUERO RATONERO ANDALUZ E UNHA RAZA DE CANS  QUE LLES GUSTA XOGAR, CAZAR E GUIAR. ESE TIPO DE RAZA TEN POUCO PELO.

Os elefantes

Os elefantes son uns animais grandes e pesados. O seu tipo de pel e grosa e forte non é capaz de correr moito porque é moi pesado podría pesar toneladas. Os seus cornos cortanllos porque iso vale moitos cartos porque son cornos de marfil. As crías de elefante non lle nace os cornos de marfil porque aínda son pequenos cando sexan máis grandes xa lle nacen porque xa serán grandes e cortaranllos cando medren. 

Os servais

Os servais son uns felinos de pequeno tamaño que poden saltar ata 3 metros de lonxitude e 2 de alto. Pola noite saen a cazar e polo día durmen nos ocos das rochas. Cazan sobre todo ratos, paxaros, ras e ata poden pescar peixes. Os seus inimigos son os leóns, os leopardos e as hienas.

 

Os cabalos

Os cabalos

Os cabalos son uns dos animais máis extraordinarios que existen. Hai varias razas: hanoveriano, árabe, anglo-árabe...

O cabalo máis pequeno do mundo chámase fallabela, miden entre 34cm e 74cm e pesa entre 18kg e 36kg.

Os mellores cabalos que hai as carreiras son os P.S. (pura sangue), porque son moi rápidos e moi resistentes. Como son tan resistentes, teñen menos probabilidades de ser feridos gravemente nunha caída.

Os cans

Os cans

Os cans son animais domésticos, a xente soe telos na casa, pero eles disfrutan máis cando están ao aire libre, son animais de compañía.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

OS LEOPARDOS

OS LEOPARDOS

Os leopardos son uns felinos moi rápidos que poden correr ata 180 km/hora. A súa pel é de cor marrón e con pintas negras.

 

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres